Over ons

Hallo! Ik ben Nick Steinvoort

Ik ben de oprichter en coach van Fit Body Plan en inmiddels verantwoordelijk voor het resultaat van vele mensen. Ik ben 27 jaar jong en draai al een tijdje mee in de fitnessbranche. Ik ben begonnen met fitness toen ik 17 jaar oud was, met het doel om meer spiermassa te creëren. In het begin wist ik nog helemaal niet waar ik mee bezig was en daar was het resultaat dan ook naar. Naarmate de jaren vorderden kreeg ik steeds meer interesse in fitness- en voeding en ben ik steeds meer gaan leren over dit onderwerp. Toen ik dit op mijzelf ging toepassen kreeg ik uiteindelijk wat resultaat en dat was eigenlijk het begin van mijn weg tot een beter en fitter fysiek. Toch gaat progressie niet altijd in een lijn omhoog en had ik ook mijn dieptepunten toen het iets minder ging en ik mijn lichaam had verwaarloosd. Ik ben wel iemand die altijd doorzet en toen het weer mogelijk was heb ik het sporten opnieuw opgepakt en ben ik steeds een stap verder gekomen en sindsdien ook niet meer achteruitgegaan.

Mijn interesse in fitness- en voeding ging steeds verder en ik kwam op het punt dat ik mijzelf wilde verbeteren ondanks de kennis die ik al had. Ik besloot een cursus voedingsdiëtiek te gaan doen, zodat ik meer wetenschappelijke kennis had van wat voeding met je doet. Mijn motto is ook dat je nooit uitgeleerd bent en ik leer nog elke dag bij, zodat ik dit weer kan vertalen naar mijzelf en de mensen die ik begeleid.

De reden waarom ik eigenlijk ben begonnen met het begeleiden van mensen is niet zomaar ontstaan. Ik sportte zelf al geruime tijd en mijn fysiek ging steeds meer vooruit en dit werd opgemerkt door mensen om mij heen en op social media. Ik kreeg steeds vaker vragen om hulp of tips en ik merkte aan mijzelf dat ik het leuk vond om mensen te helpen om het resultaat te bereiken dat ik ook heb bereikt. Ik besloot om mensen te gaan begeleiden maar toen nog in een klein groepje, omdat ik simpelweg de tijd toen niet had om meer mensen te begeleiden. Zij kregen steeds beter resultaat door de tijd heen, waren zeer tevreden hierover en ik vond het onwijs mooi om te zien dat ik die mensen kon helpen. Zo is het langzaamaan steeds groter geworden en in 2015 ben ik begonnen met Fit Body Plan, zodat ik nog meer mensen zou kunnen helpen om ook een mooi en fit lichaam te creëren.

Door de tijd heen heb ik geleerd dat het begeleiden van mensen niet alleen gaat om resultaat, maar vooral om de manier waarop dit gedaan wordt. Daarom geloof ik vooral in coaching en mensen bewust maken van hun levensstijl. De reden waarom ik dit zo belangrijk vindt is, omdat ik er voor wil gaan dat iemand het resultaat bereikt dat zij voor ogen hebben. Ik wil dat iemand zijn resultaat langdurig vast kan houden en daarom is het bewustmaken van een gezonde levensstijl zeer belangrijk. Maar wat ik vooral leuk vind om te zien is, dat mensen gemotiveerd raken en enthousiast aan de slag gaan om een betere versie van zichzelf te creëren. Dit is waar ik mijn passie uit haal.

Online Personal Trainer

Nick Steinvoort
Founder & Coach

Mijn progressie

Toch heb ik ook mijn dieptepunten gehad tijdens mijn weg naar een beter fysiek. Het is ook geen lineair proces en dat is ook niet mogelijk, want iedereen heeft wel is tijden dat het even iets minder gaat maar dat hoort erbij. Ik kwam in mijn mindere periode aan in gewicht en had daardoor een hoger vetpercentage gecreëerd. Ik kwam op een gegeven moment op een punt dat ik vond dat het genoeg was en ik besloot om een verandering te maken in mijn levensstijl en mindset. Ik ging actief aan de slag met het maken van een goed training- en voedingsschema en kreeg de discipline terug die ik eerder ook had en dit groeide alleen maar. Uiteindelijk ging mijn progressie steeds beter en kreeg ik de resultaten die ik voor ogen had. Mijn vetpercentage kwam weer op een stabiel punt en vanaf dat punt kon ik weer groeien. Ik ben nu verder dan ooit en verbeter mijzelf nog elke dag.

Wedstrijd

Toen mijn progressie vorderde en ik goede resultaten behaalde met mijn training- en voedingsmethoden kreeg ik het idee om aan een bodybuildingwedstrijd mee te doen. Ik ben al jarenlang geïnteresseerd in alles wat met bodybuilding te maken heeft en bekeek wedstrijden in Nederland en Amerika van een afstand als toeschouwer. Toen ik zelf betere resultaten behaalde, wilde ik voor mijzelf bewijzen dat ik dat ook een keer kon doen. 

Alhoewel ik hele goede resultaten had geboekt om mijn fysiek te laten groeien, besloot ik toch om een coach in handen te nemen met veel wedstrijdervaring. Een van de belangrijkste redenen om een coach te nemen is, omdat je zelf op een gegeven moment niet meer objectief naar jezelf kijkt en je laat leiden door verkeerde signalen. Een coach kan objectief zien hoe jouw progressie vordert en wat er gedaan moet worden om jou naar een bepaald punt te krijgen. Inmiddels liep ik al 2 jaar met het idee om een wedstrijd te doen en ik heb toen 1 jaar coaching gevolgd in de aanloop naar mijn wedstrijd. Toen het zover was in oktober 2016 kwam het allemaal wel heel dichtbij. Het was zover! De wedstrijd was een hele ervaring om mee te maken en ik heb uiteindelijk een 2e plaats gepakt, waarbij het toch een nek-aan-nek race was met de nummer 1.

Fit Body Plan

Resultaat

In mijn 10 jaar dat ik aan fitness doe ben ik steeds meer gegroeid en kreeg ik steeds meer resultaat door mijn eigen kennis over training- en voeding. Ik kreeg toen ook de kick van het zien van verandering en mensen om mij heen en op social media werden ook steeds meer geïnteresseerd in de manier waarop ik dat resultaat had gecreëerd. Ik vond het leuk om mensen advies te geven en te helpen om ook het lichaam te creëren dat zij voor ogen hadden. Toen kwam ik op het idee om een aantal mensen te gaan begeleiden, om zo mijn kennis en ervaring te delen met mensen die ook voor resultaat wilden gaan en zij behaalden steeds meer succes met mijn begeleiding. Ik vond het geweldig dat zij dit kregen door mijn hulp en toen besloot ik om dit meer en vaker te doen. 

Ik kwam op het punt dat ik Fit Body Plan oprichtte in 2015 en sindsdien heb ik al meer dan 750+ mensen mogen helpen met het behalen van resultaat en meer zelfvertrouwen. Alhoewel deze mensen mijn begeleiding waarderen en dankbaar zijn voor het resultaat dat zij hebben gekregen, ben ik die mensen ook dankbaar voor het geven van vertrouwen in mij om hen te mogen begeleiden. Ik vind het altijd weer leuk als ik iemand mag begeleiden en coachen, zodat ook zij mogen ervaren hoe het is om levens veranderend resultaat te krijgen. Wil jij ook een coach die om jou geeft en voor jou tot het uiterste gaat? Wil jij ook een goed lichaam dat je vol zelfvertrouwen kan laten zien? Meld je dan direct aan!